2013. július 7., vasárnap

KÖSZÖNTŐ JÓZSA BÁLINT SÁRVÁRI KIÁLLÍTÁS- MEGNYITÓJÁN

Tisztelt megjelentek!
Szeretettel köszöntöm Önöket a mai kiállítás- megnyitó ünnepségen! Köszöntöm a jelenlévő polgármester urat, és a sárvári törzsközönséget, akik e forró nyári napon is megtisztelték e rendezvényt.
És kitüntetett barátsággal köszöntöm Józsa Bálint iparművészt, és feleségét, Éva asszonyt. Ő még nem tudja, csak sejtheti, hogy ez a kis, 16 ezres városka kiemelten odafigyel a művészekre, azok alkotásaira, ezen belül a képzőművészetre. Jelenleg négy helyen mutatkoznak be a képzőművészek városunkban. A professzionális alkotóművészek az 1992 óta kezdetben Markó Péter, majd immár 15 éve Kondor János irányítása alatt ebben a helyiségben, a Galéria Arcisban állíthatnak ki, míg az amatőrök a Könyvtár galériájában,a fiatal pályakezdők, a kísérletezők a Műv. Ház folyosó- galériáján, a régió nagy alkotóinak életműveit pedig a szomszédos múzeum mutatja be.
Azt meg a kedves közönség nem tudja, hogy Józsa Bálinttal személyes ismeretségben vagyok. Majd 20 éve, hogy az Adriára mentünk mi is, ők is, jelent, hangulatot, ízeket, illatokat,formákat tapasztalni. Ott találkoztunk,azóta tart az ismeretség.
Személyes megjegyzésem, hogy szakállam is Bálintnak köszönhető. Az otthon- felejtett borotvakészlet következményeképp két hetes szakállkámat látva biztatott, hogy jól áll, ne vágjam le. Így is tettem.
Egy véletlen hozta úgy, hogy részt vettem Józsa Bálint művészeti anyagbeszerzésében. Nem mondom, óriási a különbség 40 méter 15-ös sárgaréz csövet a műterembe cipelni, mint hat tubus festéket.

A kedves közönségnek kívánom, hogy gyönyörködjenek a kiállított alkotásokban úgy, hogy az 5 , vagy a 30 méter nagyságú köztériek ezúttal nem lehetnek itt. A művésznek azt kívánom, hogy gyűjtse be a mai kiállításon bemutatott szobrait ért pozitív visszajelzéseket, és érezze nagyon jól magát városunkban. Köszönöm.
Gróf István

elhangzott Józsa Bálint iparművész sárvári kiállítás- megnyitóján, 2013. 07. 07-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése