2016. június 29., szerda

AZ "ÉVEZREDNYITÓ BESZÉLGETÉSEK V." KÖTETÉNEK KÖSZÖNTŐJE

KÖSZÖNTŐ

Mindig titokzatos és varázslatos, amikor a végtelen idő folyamában századforduló vagy különleges szerencsés esetben évezredfodruló érkezik el az életünkben. Szerencsések azok, akik ilyen különleges pillanatokat megélhetnek. Ahogy a teljes napfogyatkozás varázslatos pillanata megfog, szinte meghökkent bennünket, úgy szippant be az idő tornádó tölcsére mindannyiunkat a végtelenbe.
Gróf István az "Ezredvégi- Évezrednyitó" beszélgetések sorozatával új szellemi teret nyitott, hogy másfél évtizeden keresztül valódi izgalmakkal töltse meg a Nádasdy-vár lovagtermét. Érdekes témák, érdekes személyiségek, érdekes közönség és tudatos szerkesztés jellemezte mindvégig a beszélgetéseket, amelyek időnként valódi történelmi párbeszéddé alakultak. Szinte felfoghatatlan, hogy 75 estén különböző témában érintették a magyarság nagy sorskérdéseit, életről és elmúlásról egyaránt. Ez a szellemi aranyhíd, amely összekötötte a témákat és az előadókat, határainkon belül és kívül, valódi üzenet múltról és jelenről a jövőnek.
Gróf István igazi értelmiségi küldetést vállalt, nemcsak a programok megszervezésével, hanem azzal is, hogy az előadásokat rögzítette és könyvek formájában közzétette. Egyúttal példát mutatott mindannyiunknak, hogy valódi elkötelezettséggel, lelkesedéssel sokat tehetünk városért, hazáért, nemzetért a magunk helyén.
Jó szívvel ajánlom e sorozatot minden érdeklődőnek, hogy akárcsak egyetlen beszélgetés, vagy egy értékes gondolat megtalálásával kapcsolódjon be- így utólag is- a beszélgetések családias légkörébe. A könyv pedig legyen örök emlék, amely megőrzi a múló időben a mindig általáno érvényű gondolatokat.

Sárvár, 2016. június 29

Kondora István
polgármester

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése