2005. november 18., péntek

VÁLTOZHAT A PARKOLÁSI RENDSZER A BELVÁROSBAN

VÁLTOZHAT A PARKOLÁSI RENDSZER SÁRVÁR BELVÁROSBAN

A képviselő-testület határozatát ismertette az MDF Sárvári Szervezete sajtótájékoztatóján

Gróf István elnök, önkormányzati képviselő a parkolási helyzetről, illetve a belváros tervezett parkolási rendszerének kialakításáról beszélt.
Az október huszadikai testületi ülésen foglalkoztak a képviselők a témával, melyet előzőleg az MDF helyi szervezete is tárgyalt. Mindkét fórum megállaípította, hogy a város jelenlegi utcaszerkezete kiválóan megfelel a lóháton, szekéren, illetve gyalogszerrel közlekedők igényeinek, a XXI. századi motorizált világ elvárásainak azonban nem. A legnagyobb problémát a parkolóhelyek alacsony száma jelenti.
A legutóbbi ülésen sikerült elérni, hogy Gróf István javaslatára- miután a testület meghallgatta az előterjesztést,- módosították a határozati javaslatot, és a következőkben állapodtak meg: a Batthyány utcával párhuzamos Széchenyi és Dózsa utcában, valamint a Hunyadi úton felülvizsgálják a parkolási rendet. A Dózsa utcában parkolókat alakítanak ki az arra alkalmas területek megvásárlását követően. A Hunyadi út körforgalom előtti szakaszának jobb oldalán a "luxus" járdafelület egy részét szintén alkalmassá teszik, a Posta mögötti üres területet ideiglenes parkolóvá minősítik, az Ady utca északi oldalán 10, míg a délin 14 helyet alakítanak ki.
A pénzügyi fedezetet a költségvetés biztosítaná, így 100-200 új parkolóhely keletkezne, ennyi pedig már- legkésőbb 2007-től- érezhetően enyhít a gondokon- vélte a városatya, akinek a javaslatára a képviselő- testület azt is elhatározta, hogy a Vas megyei Közútkezelő Kht.-vel egyetemben megvizsgálják a "fizetéses parkolási rendszer bevezetésének gazdaságossági lehetőségét." Előbb- utóbb ugyanis ezzel is kell foglalkozni, mert a belvárosban kialakított egyórás parkolási rend ellenőrzésével gondok vannak. Gróf István szerint az ötlet jó volt ugyan, ám annak kivitelezésébe már hiba csúszott. A kialakítandó új rendszer enyhíthet a gondokon, legfeljebb meg kell szoknunk, hogy nem 50, hanem 100 métert kell gyalogolnunk kiszemelt célunkért.

cz
Megjelent a Sárvári Hírlap XVII. évfolyamának 21. számában 2005. november 18-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése