2010. február 26., péntek

A TERMÉSZET EREJÉVEL A RÁK ELLEN- DÁVID TAMÁS

A TERMÉSZET EREJÉVEL A RÁK ELLEN-
FOLYTATÓDOTT AZ ÉVEZREDNYITÓ BESZÉLGETÉSEK SOROZAT

Dr. Dávid Tamás rákkutató volt a legutóbbi Évezrednyitó beszélgetések vendége. Csütörtökön este a múzeum dísztermében a házigazda Gróf István és a közönség várta az orvost és előadását.
Nemzetközileg elismert kutató, az osztrák Tudományos Minisztérium munkatársa a budapesti születésű professzor, dr. Dávid Tamás. Több mint 20 éve foglalkozik rákkutatással. Ennek egyik eredménye az a trópusi tea- keverék, amelynek több, jótékony élettani hatását már igazolták. Eddig kilencféle daganat- típusnál hozott gyógyulást, vagy a beteg állapotának stabilizálását. A teát Ausztriában jegyeztették be táplálék- kiegészítőként, de Magyarországon is elérhető.
"Hinni, szeretni, megérteni, segíteni." Ezt vallja a budapesti születésű orvos, aki summa cum laude minősítéssel végezte el az állatorvosi szakot. Aztán 1964-ben elhagyta Magyarországot. A kétes értékű állami megbecsülés helyett inkább a becsületet választotta.Bécsben kezdett új életet. 1969-ben, egy tudóscsoport vezetőjeként a fiatalkori csípőficam új operációs lehetőségét kezdte el kutatni. Ebből az eljárásból később világszabadalom lett, és annyira elterjedt, hogy meghívták Dél- Amerikába, hogy mutassa be ott is ezt a műtétet. Kollégáival együtt brazil fiúkat, lányokat operált, és egy indián fiút, akinek a nagyapja a Yanomani indiánoknak volt a "főgyógyszerésze". Ő adott nekik újságpapírba csomagolva különböző növényeket, kérgeket, leveleket, gyökereket. Az akkor még ismeretlen növények jótékony hatására a brazil orvosok hívták fel a kutatók figyelmét. A főzetet naponta fogyasztó indiánok magas átlagéletkora is érdekesnek tűnt. Hazatérve Bécsbe, összeállítottak a növényekből egy teát, melyről kiderült, hogy kilenc daganat- típus ellen speciálisan hat.
Dávid Tamás professzor ezután 20 expedíciót indított Dél- Amerika őserdeibe, majd Kínába, Thaiföldre, Japánba és Vietnamba is. Évtizedeken dolgozott azon, hogy bizonyítsa a tea élettani hatását és mellékhatás- mentességét. Persze nem csodaszerről van szó, amely máról holnapra hat. Minimum 14 hétre van szükség, hogy a beteg legyengült immunrendszere 95 százalékra felemelkedjen, aktiválódjon. Ez igen fontos a rák elleni harcban, mivel az öngyógyító erő, az egyetlen olyan erő, amely mellékhatások nélkül meg tudja semmisíteni a rák- sejteket. A gyógyulás feltétele az is, hogy a beteg radikálisan életmódot változtasson, ha kell.
A kutató szerint bebizonyosodott, hogy a a tüneti kezelés nem vezet eredményre, ezt látjuk a klinikákon, rendelőkben is. A daganatot eltávolítják, de a beteg még nem egészséges, az okok ugyanis még megmaradtak. Ezért kell mindenkinek azon gondolkodnia, hogy az ő életében mik voltak a rák okai. Dávid Tamás professzor tudományos munkásságát 1994-ben az Osztrák Becsületrend Keresztjével, 2003-ban pedig a nemzetközi Inter- Líra Békedíjjal ismerték el. A kutatónak azonban újabb tervei vannak. Véleménye szerint a klinikai kezelés, sebészet, kemo-, sugár-, hormon-, génterápia és a természet-gyógyászat eljárásainak bölcs, egyénre szabott kombinációja lenne a cél, de az egyelőre csak egy vízió. Már csak azért is, mert hazánkban az orvosok többségét megosztja a professzor munkássága. Ám szerinte az, hogy 15 év alatt kilenc ezer magyarnak is segített a gyógyulásában, mindennél többet ér. Olyan eredmény, amely a jövőbe mutat.

Erpé
Fotó: Pajor András
megjelent a Sárvári Hírlap XXII- évfolyamának 4. számában, 2010 február 26-án.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése