2006. január 2., hétfő

ÉZEZREDNYITÓ BESZÉLGETÉSEK- 2006

ÉVEZREDNYITÓ BESZÉLGETÉSEK- 2006

2006-ban indult a sorozatunk VII. évfolyama, még mindig élénk érdeklődés közepette. Az évben öt vendég- előadónk tett eleget meghívásunknak, illetve csak négy, hiszen Sára Sándor filmrendező, aki akkor a Duna TV igazgatója is volt, az öszödi beszéd nyilvánosságra hozatalát követő tömegmegmozdulások hatására nem merte felvállalni a vidékre utazást. Megértettük! A filmjét ellenben levetítettük, majd beszélgettünk róla. Ugyan nem a nemzeti gondolkodáshoz köthető Farkas Berci, az első, és mindeddig az egyetlen magyar űrhajós személye, de látogatása, élménybeszámolója unikum, és örök emlék maradt a hallgatóság számára.
Az az évi országgyűlési választásokon jómagam is indultam, mint jelölt, az MDF színeiben, és ez a várost irányító FIDESZes vezetés kemény ellenkezését váltotta ki: a város pénzén történő, saját magam népszerűségének növelése volt a "Bűnöm", melynek eredménye végül "egyéves eltiltásom" volt a következő, 2007-es évre.
A 2006-os beszélgetések az előző éviekkel összeszerkesztve, a sorozat III., "sárga" kötetében láttak napvilágot a következő év tavaszán Hock Zoltán parlamenti képviselő köszöntőjével, a Sárvári Milleneum Alapítvány gondozásában.
Gróf István szerkesztő- házigazda- felelős kiadó
Sótony, 2015. december 09
.
1. DÖRNER GYÖRGY- SZÍNMŰVÉSZ
"Optimistán bele a reménytelenségbe"
2006.január 18-án
2. TOLCSVAY BÉLA- ZENESZERZŐ, ÉNEKMONDÓ
""Évek óta úton vagyok..."
2006. május 23-án






















3. KONDOR KATALIN- ÚJSÁGÍRÓ, VOLT RÁDIÓ- ELNÖK

"Közszolgálat, média és erkölcs"
2006. június 14-én























4. SÁRA SÁNDOR- FILMRENDEZŐ
A "Memento" című filmjének levetítése, majd utána beszélgetés
2006. szeptember 20-án

5. FARKAS BERTALAN- ÚRHAJÓS
"Az emberes úkkutatás múltja, jelene és jövője"
2006. november 30-án


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése