2005. december 16., péntek

KARÁCSONYKOR EGYÜTT ÉNEKEL A VÁROS

A MAGYAR TE DEUM ÜNNEPI ELŐADÁSSOROZATA

Illés Lajos hálaadó oratóriumát közösen adja elő a Református Dalárda, a katolikus iskola és a gimnázium Kórusa. Az ötletgazdák- Tallós Pálné nyugdíjas zenepedagógus és Gróf István önkormányzati képviselő, református presbiter- tájékoztatták a sajtó munkatársait az előadássorozatról.

A történet két évvel ezelőtt kezdődött- az Évezrednyitó Beszélgetések vendégeként mutatott be részleteket Illés Lajos a Magyar Te Deumból. A rendezvény házigazdája, Gróf István és Tallós Pálné, az ajándékba kapott CD többszöri meghallgatása után döntött úgy, hogy partnereket keresnek a mű bemutatásához.
A zenepedagógus szerint a 40 perces oratórium nagyon jó prozódiával rendelkezik, melyet a kórusok nagyon megkedveltek. A próbák- Pernecker Csilla karnagy vezetésével- szeptember közepe óta folynak.
A Magyar Te Deumot a karácsonyi ünnepkőrben három alkalommal mutatják be. December 18-án 10.00 órától a református templomban, december 20-án 17.00 órától a gimnázium dísztermében és december 30-án 16. 30-tól a Szent László Katolikus templomban. Az előadásról a Sárvári Televízió is felvételt készít, melyet egy későbbi időpontban láthatnak.
-Fonyó-
Megjelent a Sárvári Hírlap XVII. évfolyamának 23. számában, 2005. december 16-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése