2005. január 28., péntek

ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉRTÉKELNEK

ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉRTÉKELNEK

Az önkormányzati ciklus "félidejében" arra kértük a képviselőket, értékeljék saját munkájukat, illetve a képviselőtestület tevékenységét. Lapszámonként két-két érintett véleményét olvashatják.

GRÓF ISTVÁN
-Úgy látom, a képviselő-testület jól, eredményesen végzi a munkáját. Oktatási, művelődési és sport ügyekkel foglalkozó bizottsági elnökként örvendetesnek tartom, hogy Körmendtől, Kőszegtől eltérően Sárvár önkormányzatának nem kellett átadni a nem kötelezően ellátandó feladatokat. A zeneiskola, az eltérő tantervű iskola és a középiskolák itt maradtak. Pedig a ciklus elején egy darabig ez a téma napirenden volt, végül is kedvező döntés született. Az oktatási, kulturális intézményrendszer normatív támogatása évről- évre csökken, a városra így egyre nagyobb teher hárul. Szerencsére a városvezetés ezzel is megbirkózik, drasztikus intézmény-összevonásokra most nem volt szükség, az ésszerű takarékosságról azonban nem szabad megfeledkezni.
- A 2005-ös esztendő is komoly kihívás lesz az önkormányzat számára. Jó dolog, hogy a városban továbbra is "élnek" a hagyományos nagyrendezvények, de- főként nyáron- egyre több kicsire is szükség lenne. Ezekkel lehetne színesíteni, gazdagítani a programválasztékot, szolgálva az idegenforgalmat. A város vonzerejét növeli, hogy több évtized után a Nádasdy vár díszkivilágítása végre megvalósult. Idén elindul a Fő- tér rekonstrukciója, így a város a két modern terület- a gyógyfürdő és az ipari park- mellett egy XIX. századi történelmi arculatú térrel is rendelkezhet. Erre a megoldásra hajlik a városvezetés is. A térre és a várra együttesen nagyjából egymilliárd forint támogatás használható fel, ami az idegenforgalmi vonzerő szempontjából is lényeges.
- Képviselői tevékenységemről annyit, hogy 6-os körzetben választottak meg. Itt két, lerobbant, csúnya terület volt, az egyik a Kóger- telep, a másik pedig a Posta- tér. Az előzőt az előző ciklusban sikerült rendbe tenni, s az előkészületek után egy gondozási, szociális otthon épül fel itt. A Posta- teret vállalkozók bevonásával lehetne rendbe tenni, egy belvárosi üzletközpont jöhetne itt létre. Örvendetes, hogy folytatódnak a járda-, és útfelújítások. A Deák Ferenc utcai tömbházaknál már szépen rendbe lettek téve a járdák. A Bartók- Kodály- Medgyessy út háromszög beruházása megvalósult, s a város egyik legszebb kertvárosi övezetévé vált. A várost elkerülő út megépítésével sokkal csendesebb, nyugodtabb környezetben élhetnek. Jó lenne, ha a ciklus végéig az Ady utca és a Posta tér gimnázium előtti parkolórendszerének kiépítése megkezdődhetne.

Megjelent a Sárvári Hírlap XVII. évfolyamának 2. számában, 2005. január 28-ám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése