2001. november 23., péntek

AZ ÉTKEZŐK ZÖME ELÉGEDETT AZ ELLÁTÁSSAL

AZ ÉTKEZŐK ZÖME ELÉGEDETT AZ ELLÁTÁSSAL

Egy éve biztosítja Sárvárott- a Nádasdy iskolai konyha révén- az Elamen Kereskedelmi és Vendéglátóipari Rt. a közétkeztetést. Az évforduló kapcsán az érintett felek konzultációt tartottak, és értékelték az elmúlt időszakot.
A jelen lévők közül az önkormányzatot képviselő Gróf István alpolgármestert, az Elamen Rt. Nyugat- magyarországi területi igazgatóját, Ormai Máriát, valamint a két sárvári oktatási intézmény igazgatóját, Hédi Zoltánnét és Kóbor Zoltánt mi is arra kértük, foglalják össze tapasztalataikat.
G. I.: Az elmúlt egy év két igen jól elkülöníthető szakaszra tagozódik: az első novembertől május végéig tartott. Ekkor még az üzemeltetési, menedzselési, szakmai problémák voltak a jellemzőek, és állandó vitáink, nézeteltéréseink voltak a szolgáltatóval. Május végén személycsere történt a konyha élén: ez az utólagos visszajelzések és a tapasztalatok alapján beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Azóta gyakorlatilag minimálisra csökkent a panaszok száma.
2001-ben 12 %-os normatíva- emelést hajtott végre az Elamen Rt. Ez nem nevezhető magasnak, hisz az élelmiszerek nyersanyagárai ennél jóval nagyon mértékben növekedtek. Megjegyzem, hogy hasonló, csekély normaemelést várunk el a szolgáltatótól 2002-ben is.
Néhány apró problémát is felvetettünk: az egyik, hogy a Dózsa György úti melegítő pultrendszert telepítsék át a Gárdonyi iskolába. Erre ígéretet is kaptunk. Felhívtuk továbbá a figyelmet a minőségbiztosítási rendszer alkalmazására, illetve arra, hogy az ÁNTSZ vizsgálatokról gyakoribb tájékoztatást várunk. Ugyanakkor az önkormányzat ígéretet tett, hogy a konyhában kisebb technológiai változtatásokat hajt végre. Ezáltal megoldható lesz például, hogy az 1300 étkező számára szelethúst lehessen sütni. A pénzügyi bizottság elnöke felvetette, hogy módosítsuk a szerződést olyan vonatkozásban, hogy ne csak főző-, hanem a tálaló konyhák rezsiköltsége is az Elamen Rt-t terhelje. Ebben a vonatkozásban további tárgyalások várhatóak. Szeretném még megjegyezni, hogy van egy öttagú élelmezési bizottságunk is. Korrekt, megbízható munkájukra támaszkodva tudja megtenni észrevételeit az önkormányzat....

-M-
Megjelent a Sárvári Hírlap XIII. évfolyamának 23. számában, 2001. november 23-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése