1999. június 4., péntek

PEDAGÓGUSNAPRA

Diákok- szülők-pedagógusok.
A három "oldal", ahogy ma kikényszerített helyzetben a különböző tárgyalások során illetjük az oktatás szereplőit. Nemrégen a városunkban tanuló 12 évfolyam végzőseit, a gimnázium ballagóit búcsúztattam, most nekem jutott e megtiszteltetés, hogy a város nevében köszönthessem a pedagógusokat.

Köszöntjük tehát sok- sok szeretettel őket, megköszönve egyúttal áldozatos munkájukat, és kérem, nézzék el nekünk, a fenntartónak, hogy egy icipicit a gazdasági szempontokat is figyelembe kell, hogy vegyük néha.
Változnak az idők, változnak a pedagógiai programok, a NAT-ok jönnek és mennek, a felnövő nemzedéknek ma már más, egyéni életstratégiát kell kialakítaniuk, nem úgy, mint azelőtt. és ez fokozott készenlétet, továbbképzést, tanulást igényel a pedagógusoktól is, egészen a nyugdíjba-menetelig. Fekete Gyula, a nemzetért aggódó író találó gondolataival példázom az oktatás- nevelés fontosságát: " A folyamatosság, a jövő faktor értékhalmazát életképes társadalmakban a felnőtt nemzedékek soha nem fordították saját szükségleteikre, sem fogyasztásra, sem egyébre. Az mindig és mindenestül a társadalom folyamatosságát szolgálta, a jövő beruházásaként."

Gróf István, alpolgármester

megjelent a Sárvári Hírlap XI. évfolyam 11. számában, 1999. 06.04-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése