2007. január 3., szerda

AZ "ÉVEZREDNYITÓ BESZÉLGETÉSEK - 2005-2006" C. KÖTETÉNEK KÖSZÖNTŐJE

KÖSZÖNTŐ

Örömmel tettem eleget Gróf István barátom, politikus társam azon felkérésének, hogy az Évezrednyitó beszélgetések 2005-2006 kötetében köszöntsem az olvasót. Az előző két könyvet- tudniillik- már olvastam.
Én tudom, de azt hiszem, hogy sok olvasó is tudja, hogy a város akkori alpolgármestere, majd városi képviselőként az Oktatási-, Művelődési-, és Sportbizottság elnöke hetedik éve tartó rendezvénysorozatának vonzása és jelentősége messze túlmutat Sárvár város határain, de talán Vas megyéén is.
Az új beszélgető- könyvben- sokféle ilyesmi van országszerte- ilyen válogatott nevekkel és sűrített gondolati anyaggal csak kevesen tudnak előhozakodni. Az előadások témája és szerkezete heterogén, ugyanakkor érezhető az is, hogy a meghívottak- zömmel- homogén szellemi és politikai közegből érkezik. Máris azon gondolkodunk Csapodi Miklós képviselőtársammal, hogy egy ilyen tartalmi és megjelenési szempontból is igényes kiadványt hogyan lehetne szélesebb körben is megismertetni.
Bízom abban, hogy a sorozatot elindítani volt nehéz, folytatni már könnyebb. és bízom abban is, hogy a kötet tágabb körben is hozzáférhető lesz.
Köszönöm a nagy regös, Tinódi Lantos Sebestyén, az első magyar nyelvű könyvkiadó, Sylvester János szellemi hagyatékára építkező sárvári szervezőknek és a meghívott előadóknak a könyv létrejöttéhez nyújtott segítségüket. Várjuk a folytatást!

Hock Zoltán
országgyűlési képviselő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése