2006. február 3., péntek

KÖZPONTBAN A VIDÉK

KÖZPONTBAN A VIDÉK

Hat taggal megalakult az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) Sárvári- Celldömölki Szervezete a kemenesaljai fővárosban. Sajtótájékoztatón mutatták be Gróf István személyében a párt országgyűlési képviselőjelöltjét a 4-es számú választókörzetben.

Két éve döntöttek arról az MDF országos gyűlésén, hogy a párt 2006-ban önállóan indul a választásokon, és mindenhol indít képviselőjelöltet. A sárvári és a celldömölki térségben Gróf István országgyűlési képviselőjelöltként most méretteti meg magát először. A január 23-án az egyik celldömölki étteremben tartott sajtótájékoztatón az 56 éves agrármérnök hangsúlyozta, hogy programjában központi szerepet kapott a vidék. A Marcal és a Rába völgyében az állattartás az elmúlt években jelentősen visszaszorult, a magyar föld védelme pedig mindennél fontosabb.- fogalmazott a képviselőjelölt. Kitért az önkormányzatok nehéz helyzetére is.
- Az MDF nem tud asszisztálni ahhoz, hogy az SZDSZ riogatja a településeket a falvak összevonásával és a társközségek rémével- fogalmazott Gróf István. A képviselőjelölt szólt az MDF által országosan indított aláírásgyűjtésekről is, mellyel azt kívánják elérni, hogy a 600 fő alatti települések választhassanak, vissza akarják-e állítani az állandó postai szolgáltatást vagy elégedettek a mobilpostával. A sárvári térségben érintett 23 település vezetője aláírta az ívet, amit eljuttattak az országgyűlési képviselőkhöz- tájékoztatott Gróf István.
Az MDF-en belüli viszályok a párt sárvári és celldömölki szervezetét is érintették. A kemenesaljai fővárosban a párttagok 60%-a, a sárvári szervezet ben 20 %-a jelezte a megyei elnöknek, hogy felfüggeszti tagságát.
Megalakult az IDF Sárvári- Celldömölki Szervezete is, melynek elnökéül ifj. Bertha Andrást választották. Almássy Kornéltól, az IDF elnökétől megtudtuk, hogy céljaik között szerepel a felsőoktatási hallgatók ösztöndíj-emelése, a tanulók közlekedésének javítása, és a pályakezdők számára új munkahelyek teremtése. Az elnök kitért arra is, hogy nemcsak az időseknek, a fiataloknak is elege van abból, hogy az országot a két nagypárt ígéretei kettészakítják. Az MDF arra törekszik, hogy hogy az ígérgetős és korrupcióval teli politikát megszüntesse.

Tömböly Ágnes
Megjelent a Kemenesi Tájoló II. évfolyam 1. számában, 2006. február 3-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése