2000. április 21., péntek

DIÁKÍRÓK, DIÁKKÖLTŐK TALÁLKOZTAK SÁRVÁROTT

DIÁKÍRÓK, DIÁKKÖLTŐK TALÁLKOZTAK SÁRVÁROTT

A diákírók, diákköltők immár 23. alkalommal találkoztak az idén Sárvárott. Az országos rendezvény megnyitójára ezúttal is a Tinódi- emlékoszlopnál került sor a Várparkban. Az április 12-ei ünnepélyen Gróf István alpolgármester köszöntötte a jelenlevőket, köztük az ifjú tollforgatókat. Hangsúlyosan szólt két ünnepünk- a Költészet Napja és a Magyar Nyelv Hete- fontosságáról, majd örömének adott hangot, hogy ezúttal minden korábbinál nagyobb létszámban képviseltetik magukat az erdélyi, a felvidéki és a délvidéki fiatalok.
Az őt követő Papp Márió - költő- szerkesztő- gondolatai közt azt is megemlítette, hogy épp 25 éve annak, hogy először vehetett részt a sárvári találkozó egyikén, s azóta folyamatosan tagja a diákköltők, diákírók munkáit bíráló- segítő zsűrinek. Keresetlen szavakkal köszöntötte a "magyarság legszebb és legészrevétlenebb ünnepét" követő napon ő is a Sárvárra érkezett ifjú reménységeket, majd azt fejtegette, hogy észrevétlenül, de munkával szeretnének ünnepelni, egymásra figyelni, s azzal folytatta, hogy mindez nem lett volna lehetséges az önkormányzat, a gimnázium és az Írók Szakszervezetének áldozatvállalása nélkül. Végezetül ismét a meghívottakhoz szólt, köszönetet mondott nekik, hogy gondolataikat le merték írni, s azt a zsűri rendelkezésére bocsátották.
* * *
Az első országos találkozó 30. évfordulóján rendezett program minden eddiginél hosszabb volt, a résztvevőknek a műhelymunka mellett arra is volt idejük, lehetőségük, hogy ismerkedjenek Sárvárral, s a megye jelentősebb városaival, tájaival. Az eredményhirdetésre, a záróműsorra április 16-án, vasárnap került sor. A díjazottak munkáiból következő lapszámunkban közlünk válogatást.

-M-
Megjelent a Sárvári Hírlap XII. évfolyamának 8. számában, 2000. április 21-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése